ToDivorce_MainPic רוצה להתגרש
ToDivorce_MainPic רוצה להתגרש
פנייה לייעוץ אישי



    פרטי יצירת קשר:

    יגיע כפיים 2, בית פיילוט

    ת"א, מיקוד: 6777886

    טלפון: 077-9969183

    מדיניות הפרטיות

    הצהרת נגישות

    מדריך משפטי למתגרש

    התגרשו בהסכמה, אך בית הדין קבע: אין תוקף להסכם מזונות שלא אושר בערכאה שיפוטית

    בני זוג פנו להליך גירושין בהסכמה, במסגרתו הגיעו להסכם גירושין וחתמו עליו. אך את הסכם הגירושין החתום, בני הזוג לא אישרו באף ערכאה שיפוטית, לא בבית המשפט לענייני משפחה ולא בבית הדין הרבני.

    האישה ביקשה לקיים את ההסכם, אך בית הדין הרבני קבע שחתימת בני הזוג לבדה, ללא אישור אף אחת מהערכאות השיפוטיות, אינה מחייבת. הוראות חוק יחסי ממון הן ברורות ולפיהן אישור הסכם הוא תנאי הכרחי לתוקף ההסכם. על אחת כמה וכמה כאשר מדובר בהסכם מזונות ילדים, שדורש בחינה מעמיקה של טובת הילד בהסכם.

    תוכן עניינים

    בני הזוג חתמו על הסכם הגירושין, אך האיש חזר בו מהסכמתו

    בני הזוג ביקשו להתגרש ופנו לעשות זאת בדרך הזולה, המהירה והטובה ביותר, באמצעות הליך גירושין בהסכמה. בני הזוג היו מלווים בעורכי דין, ולאחר משא ומתן התרצו בני הזוג, הגיעו להסכם גירושין וחתמו עליו. לאחר חתימת ההסכם, האיש חזר בו מהסכמתו, ובני הזוג לא אישרו את ההסכם באף ערכאה שיפוטית, לא בבית המשפט לענייני משפחה ולא בבית הדין הרבני.

    האישה טענה כי ההסכם, שקבע תשלום סך 3,000 ₪ עבור מזונות שלושת ילדיהם, הוא מחייב מאחר שהאיש חתם עליו, ואף נהג לפיו כששילם את סכום המזונות שנקבע במשך תקופה. על כן ביקשה האישה לחייב את האיש על פי ההסכם, בסך של 2,000 ₪ מזונות בחודש עבור שני ילדיה הקטינים, מאחר שאחד הילדים כבר הפך בגיר.

      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      הסכם גירושין שלא אושר בערכאה שיפוטית הוא חסר תוקף

      בית הדין הרבני האזורי בירושלים קבע כי הסכם שנעשה במהלך גישור גירושין בהסכמה, שלא אושר בערכאה שיפוטית הוא חסר תוקף. הרגע הקובע את אישור הסכם הגירושין, הוא רגע ההופעה בבית המשפט, חתימת הצדדים לבדה, אינה מחייבת עד שלא התקבל אישור של שופט או דיין על תוקפו של ההסכם.

      הדיינים, ראב"ד, הרב מרדכי רלב"ג, הרב דוד שני והרב חיים ו' וידאל קבעו כי חוק יחסי ממון קובע באופן ברור שאישור ההסכם הוא תנאי הכרחי לתוקפו, ועל בית המשפט לאשר שבני הזוג הבינו את ההסכם וחתמו עליו מרצונם החופשי, ללא כל כפייה או עושק.

      הסכם מזונות ילדים חייב להבחן בהתאם לטובת הילד

      הדיינים הוסיפו שכאשר מדובר בהסכם בעניין מזונות ילדים, לא מדובר בהסכם בין ההורים בלבד, אלא ההסכם מערב צד שלישי שבית המשפט נדרש להגן עליו. במקרה זה בית המשפט לא בודק רק האם הצדדים הבינו את ההסכם וחתמו עליו מרצונם החופשי, אלא תפקידו הוא מהותי ביותר. בית המשפט יתערב בסעיפים שהוסכמו בין ההורים ויבחן האם הם תואמים את טובת הילדים.

      על מנת לאשר את ההסכם, על בית המשפט להגיע למסקנה שהילדים לא קופחו ולא נפגעה טובתם.

      לבסוף קבע בית הדין הרבני, כי מאחר שהסכם המזונות נחתם על ידי הצדדים בלבד ולא אושר באף ערכאה שיפוטית, אין תוקף להסכם הגירושין, ויש לחייב את האיש על פי פסק הדין שקבע את גובה המזונות. בפסק הדין בעניין המזונות חוייב האיש בתשלום נמוך יותר מהסכום שהסכימו עליו הצדדים בהסכם הגירושין, בסך 1,400 ₪ עבור שני הילדים שנותרו קטינים.

      גירושין בהסכמה באישור הערכאה השיפוטית

      חוק יחסי ממון קובע כי הסכם ממון טעון אישור בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הדתי לו סמכות השיפוט בעניינם.

      בלא אישור ההסכם בערכאה השיפוטית, הסכם הממון או הסכם הגירושין יהיה חסר תוקף, ובני הזוג לא יחוייבו לקיים אותו. כך למדה על בשרה אישה שהתגרשה מבעלה בהסכמה, אך הסכם המזונות שערכו נותר חסר תוקף, מאחר שלא אושר בערכאה השיפוטית.

      לקריאת פסק הדין המלא ראו 1250189-3 פלונית נ' פלוני

      *אין בתוכן דלעיל ובאתר ToDivorce בכלל משום המלצה משפטית, ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי. כל העושה שימוש במידע עושה זאת על דעת עצמו ובאחריותו.

      לייעוץ ראשוני חייג 077-9969183 (זמינות 24 שעות)
      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

        מדריך משפטי למתגרש