ToDivorce_MainPic רוצה להתגרש
ToDivorce_MainPic רוצה להתגרש
פנייה לייעוץ אישי



    פרטי יצירת קשר:

    יגיע כפיים 2, בית פיילוט

    ת"א, מיקוד: 6777886

    טלפון: 077-9969183

    מדיניות הפרטיות

    הצהרת נגישות

    מדריך משפטי למתגרש

    10 נושאים שחייבים לכלול בהסכם ממון

    הגעתם להחלטה הנבונה שעליכם לערוך הסכם ממון בין בני זוג, אך אתם חוששים שהוא לא יכלול את כל הנושאים שחייבים לכלול בהסכם ממון וישאיר פתח למחלוקות עתידיות. סקרנו בעבורכם 10 נושאים שחייבים לכלול בהסכם ממון, כך שההסכם ימלא את מטרותיו.

    תוכן עניינים

    1. סידור הגט

    הכניסו להסכם הממון סעיף בעניין סידור הגט במקרה של פירוד בין הצדדים. במקרים רבים בני זוג בוחרים להכניס סעיף לפיו האישה מוותרת על זכויותיה למזונות אישה וכתובה בכפוף לסידור הגט תוך זמן סביר, מה שעשוי למנוע מקרים של עגינות ממושכת וסרבנות גט.

      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      1. מזונות קטינים

      חשוב לדעת כי על בית המשפט לאשר את הסכם הממון, והוא יבחן סעיפים בעניין קטינים בהתאם לטובת הקטינים, סעיפים שנוגדים את טובת הקטינים לא יאושרו.

      עליכם לקבוע האם ישולמו מזונות שוטפים, את סכום המזונות השוטפים ומנגנון התשלום, למשל ניתן לקבוע תשלום לאחד הצדדים, תשלומים ישירים של כל אחד מהצדדים, חשבון משותף ייעודי לקטינים ועוד.

      כמו כן יש לקבוע את מנגנון תשלום הוצאות חינוך ורפואה חריגות (שאינן משולמות על ידי המדינה) הקרויות "מחציות", שעל אף שמן העממי, ניתן בהסכמה לקבוע כי תשלום הוצאות אלה יחול במלואו על צד אחד בלבד או שיחול בחלקים שאינם שווים, למשל בהתאם לחלק היחסי של המשכורות של כל אחד מכם.

      בנוסף עליכם לקבוע עד איזה גיל ישולמו מזונות הקטינים, באפשרותכם גם לקבוע מנגנון תשלום מדורג, כך שבגיל מסויים תשלום המזונות יפחת. מקובל לקבוע מזונות עד גיל 18 ולאחר מכן הפחתתם לשליש מהסכום עד גיל 21, יחד עם זאת לעיתים אנשים קובעים מנגנון מדורג עוד בטרם לגיל 18.

      1. חלוקת אחריות הורית (משמורת)

      יש לקבוע את חלוקת האחריות ההורית ביניכם, כלומר מי ישא באחריויות השונות בנוגע לילדים. כיום בהסכמי ממון רבים ההורים מסכימים על "משמורת משותפת", אך אין להסתפק בכך ומומלץ לקבוע גם את התפקידים של כל אחד מההורים, למשל מי ישא באחריות הרישום למוסדות החינוך, אחריות פנייה לטיפולים רפואיים שאינם שגרתיים וכו'.

      1. חלוקת זמני שהות עם הקטינים

      הסכם ממון של בני זוג עם ילדים חייב לכלול הסדר חלוקת זמני שהות עם קטינים. עליכם לקבוע את המועדים שכל אחד מהצדדים ישהה עם הקטינים הן בשגרה והן בחגים ובחופשים. מומלץ גם להכניס להסכם הממון סעיפים שיסדירו חופשה של כל הורה עם הקטינים הן בארץ והן בחו"ל.

      1. מרחק מגורים בין הצדדים

      חשוב לדעת שבמקרה של חלוקת זמני שהות שווה או דומה בין ההורים, עליכם לקבוע גם סעיף מרחק מגורים מקסימלי, המרחק חייב להיות סביר כך שטובת הקטינים לא תפגע, והם יוכלו להמשיך לקיים את שגרת חייהם.

      1. המועד הקובע לחלוקת הרכוש

      למועד הפרידה עשויה להיות חשיבות רבה והשפעה על הזכויות רכושיות והחובות של בני הזוג. על כן, יש לקבוע בהסכם הממון כיצד יקבע מועד הפרידה של בני הזוג, לצורך איזון המשאבים ביניהם.

      1. מהו הרכוש המשותף לבני הזוג

      הסכם ממון חייב לכלול את הרכוש שבני הזוג מבקשים לשתף ביניהם ואת הרכוש שבני הזוג מבקשים להפריד.

      יש להסדיר כיצד יאוזן הרכוש בעת הפרידה וכיצד יחולקו דירת המגורים, עסקים, מיטלטלין, רכבים, חשבונות הבנק, השקעות, חסכונות, זכויות פנסיוניות, זכויות סוציאליות, אופציות, רכוש של אחד מהצדדים בטרם לנישואין, רכוש שקיבל אחד הצדדים במתנה או בירושה וכל רכוש אחר שיש ברשותכם.

      חשוב לשים לב שבית המשפט עשוי לקבוע בנסיבות מסויימות בניגוד לקבוע ביניכם בהסכם הממון, וזאת בהתבסס על התנהגות הצדדים במשך החיים המשותפים ועל כוונת השיתוף שלהם, במיוחד בנכסים שבבסיסם הם משותפים, כגון דירת מגורים.

      עורך דין גירושין ייעץ לכם ויסייע לכם כיצד לערוך את הסכם הממון וכיצד לנהוג במהלך המשך חייכם המשותפים, כך שהסכם הממון יכובד כלשונו.

      1. דין החובות של כל אחד מבני הזוג

      יש לקבוע בהסכם ממון האם חובות של אחד מבני הזוג יחולו גם על בן הזוג השני או שאתם מעוניינים להפריד את החובות וכל אחד מבני הזוג ישא בחובותיו שלו.

      1. תשלום הוצאות הדירה המשותפת עד לפירוק השיתוף בה

      הסכם ממון שנערך כראוי יכיל את מנגנון תשלום ההוצאות על הדירה המשותפת לאחר הפרידה ועד לפירוק השיתוף בה, למשל נשיאת תשלום המשכנתא או השכירות, קביעת דמי שימוש ראויים לצד שממשיך להתגורר בה, נשיאת חובות ועד הבית והארנונה וכו'.

      1. מנגנון ניהול הפרידה ומנגנון יישוב סכסוכים

      הסכם ממון יחיל גם מנגנון ניהול פרידה, למשל הסכמה כי הצדדים ילכו למגשר לצרוך עריכת הסכם גירושין, בטרם לפנייה לערכאות השיפוטיות.

      בנוסף מומלץ להוסיף גם מנגנונים ליישוב סכסוכים, למשל פנייה לשמאי במקרים של אי הסכמה בעניין שווי הרכוש, פנייה לגורם חינוכי מוסמך במקרים של אי הסכמה על הוצאות חינוך חריגות וכדומה.

      חשיבות עורך דין לצורך עריכת הסכם ממון

      בשורה התחתונה, הסכם ממון הוא הסכם מורכב שחייב לכלול את כל הנושאים שעשויים להיות במחלוקת ביניכם בעת פרידה, ולאחר מכן לקבל את אישור בית המשפט על מנת שינתן לו תוקף. עורך דין לענייני משפחה יסייע לכם לערוך הסכם ממון שיתאים לצרכים שלכם, יצפה פני עתיד וימנע מחלוקות עתידיות ביניכם בעת הפרידה.

      *אין בתוכן דלעיל ובאתר ToDivorce בכלל משום המלצה משפטית, ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי. כל העושה שימוש במידע עושה זאת על דעת עצמו ובאחריותו.

      לייעוץ ראשוני חייג 077-9969183 (זמינות 24 שעות)
      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

        מדריך משפטי למתגרש