ToDivorce_MainPic רוצה להתגרש
ToDivorce_MainPic רוצה להתגרש
פנייה לייעוץ אישי



    פרטי יצירת קשר:

    יגיע כפיים 2, בית פיילוט

    ת"א, מיקוד: 6777886

    טלפון: 077-9969183

    מדיניות הפרטיות

    הצהרת נגישות

    מדריך משפטי למתגרש

    מה זה מרכז קשר?

    מרכז קשר הורה-ילד הוא מקום מפגש זמני סגור ומפוקח להורים עם ילדיהם, המופעל על ידי הרווחה. המפגשים במרכז הקשר מתקיימים אם יש הסכמה בין ההורים לערוך את המפגשים במרכז הקשר או על פי החלטת הגורם המוסמך.

    החלטה של גורם מוסמך על מפגשים במרכז קשר, תעשה במקרים חריגים בלבד, כשאין כל חלופה אחרת לקיום המפגשים, ובהתאם לבחינת טובת הילד.

    מתי בית המשפט עשוי לקבוע מפגשים במרכז קשר?

    1. לילד נשקפת סכנה ממפגש עם ההורה.
    2. נדרש פיקוח על המפגש בין ההורה לילד.
    3. נדרשת אבחנה על הקשר בין הילד להורה.
    4. סכסוך גירושין בעצימות גבוהה מאוד.
    5. נדרש מקום מעבר בטוח בין ההורים.
    6. חידוש או שימור קשר בין הורה וילד. למשל במקרים בהם ההורה מעולם לא היה בקשר עם הילד, הקשר בין הילד להורה נותק, הילד מסרב לקיים קשר, הסתה וניכור הורי וכו'.

    המפגשים במרכז הקשר נערכים לאחר שההורה חותם על תקנון מרכז הקשר, והם מתקיימים לרוב פעם בשבוע, בימי חול, למשך שעה-שעתיים, במשך תקופת זמן מוגבלת.

    במקביל להחלטה על קביעת מפגשים במרכז קשר, מתבקשת העו"ס לסדרי דין גם להגיש דו"ח עם המלצתה על המשך אופן ניהול הקשר בין ההורה לילד.

    הגשת הדו"ח מבוססת על אופי המפגשים במפוקחים במרכז הקשר, ויש לה חשיבות רבה. העו"ס יכולה להמליץ למשל על העברת המפגשים מחוץ למרכז הקשר, הרחבת המפגשים, ועל זמני השהות הראויים, על פי התרשמותה מהקשר בין הילד וההורה.

    בהתחשב בהמלצת העו"ס המבוססת על דו"ח ההתנהלות במרכז הקשר, ובכפוף לטובת הילד, בית המשפט יקבע לבסוף, את המשך אופן קיום המפגשים בין הילד להורה.

    *אין בתוכן דלעיל ובאתר ToDivorce בכלל משום המלצה משפטית, ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי. כל העושה שימוש במידע עושה זאת על דעת עצמו ובאחריותו.

    לייעוץ ראשוני חייג 077-9969183 (זמינות 24 שעות)
    פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      מדריך משפטי למתגרש