בית המשפט לענייני משפחה בחיפה אישר לאישה גרושה להשתמש בזרע של הגרוש לצורך הפרייתה, לאחר מותו.
השופטת שושנה ברגר קבעה כי ניתן לשער שהמנוח רצה שהאישה תשתמש בזרע שלו לאחר מותו, גם לאחר הגירושין.
במהלך הנישואין המנוח הביע במפורש את רצונו שהאישה תשתמש בזרעו לאחר מותו
בני הזוג נישאו והביאו ילד לעולם, כשנה לאחר מכן התגלתה אצל הגבר אי ספיקת כליות. בעקבות מחלתו הוא חתם על "כרטיס שומר זרע" ואישר לאשתו לעשות שימוש בזרע שלו לצורך הפרייתה. כשנתיים לאחר מכן בני הזוג התגרשו זה מזו, ולאחר שלוש שנים המנוח נפטר.
האישה הגישה לבית המשפט לענייני משפחה בחיפה בקשה לעשות שימוש בזרע הגרוש שנפטר. לטענת האישה הגבר חתם במפורש על כרטיס המאשר לה לנסות להרות ממנו, בהמשך אמנם בני הזוג התגרשו, אך על אף הגירושין המנוח לא שינה דעתו לגבי השימוש בזרעו. בני הזוג התגרשו רק בגלל מחלתו של המנוח והמשיכו להיות ביחסים טובים, לגדל באהבה את בנם הבכור, ולייחל לילד נוסף.
המנוח היה מעוניין להביא עם האישה ילד נוסף לעולם גם לאחר הגירושין
השופטת שוכנעה מעדות האישה ומעדותם של אבי המנוח ובן דודו שהיו קרובים מאוד למנוח, שהמנוח היה מעוניין שהאישה תעשה שימוש בזרעו לאחר מותו, ושהגירושין לא שינו את רצון המנוח, גם לאחר הגירושין המנוח היה בקשר עם גרושתו והראה עניין בכך שגרושתו תעשה שימוש בזרעו לאחר מותו.
לפיכך השופטת קבעה כי הוכח רצונו המשוער של המנוח, ואפשרה לאישה להשתמש בזרע הגרוש שנפטר לצורך הפרייתה.
שימוש בזרע של אדם שנפטר יתאפשר אם יוכח שהנפטר היה מעוניין בכך
בשורה התחתונה, יש להוכיח רצון מפורש או רצון משוער של אדם שנפטר, על מנת להשתמש בזרע שלו לצורך הפרייה לאחר מותו. כאשר יש לאדם בת זוג קבועה, בית המשפט יוצא מנקודת הנחה שהיה למנוח רצון להביא ילדים לעולם עם בת זוגו, כל עוד לא יוכח אחרת.
כאשר בני זוג מתגרשים האישה נדרשת להוכיח כי הגרוש המשיך לרצות להביא עימה ילדים לעולם גם לאחר הגירושין, לעיתים מדובר במשימה לא פשוטה, אך לא מדובר במשימה בלתי אפשרית. כך הותר לאישה גרושה להשתמש בזרע הגרוש לאחר מותו, לאחר שהוכיחה שהגרוש רצה זאת גם לאחר הגירושין.
לקריאת פסק הדין המלא ראו 55357-07-21 א.ח נ' היועצת המשפטית לממשלה