על פי החוק, בני זוג המבקשים להתגרש מחוייבים להגיש בקשה ליישוב סכסוך, בטרם להגשת התביעות. לאחר הגשת הבקשה, הצדדים מופנים ליחידת הסיוע הסמוכה לבית המשפט לענייני משפחה או לבית הדין הרבני.
סיוע בגישור ביחידת הסיוע, הוא שירות ציבורי המאפשר סיוע בגישור בין בני זוג, בין הורים, או בין הורים וילדיהם, במטרה ליישב את הסכסוך בדרכי שלום והסכמה, ועל מנת להימנע מהליכים משפטיים רוויי מאבקים.
ביחידת הסיוע, אליה הצדדים מחוייבים לגשת, הצדדים מקבלים מידע רלוונטי להליך. לאחר מכן מתקיימת פגישת מהו"ת ראשונה ללא עורכי דין מטעם הצדדים, הנערכת עם עו"ס. העו"ס מציגה בפני הצדדים את האפשרויות הנתונות להם, ומסייעת לצדדים להגיע להסכמות עקרוניות.
בהמשך מוזמנים הצדדים לפגישות נוספות (עד 4 פגישות), בהן עורך דין לגירושין, נותן להם מידע משפטי מקצועי על האפשרויות העומדות בפניהם.
במהלך ההליכים ביחידת הסיוע, הצדדים רשאים לפנות לעורכי דין פרטיים ולמגשר פרטי מטעמם, במטרה להגיע להסכם גירושין מקצועי ומותאם להם אישית, שיכלול את כל הנושאים הרלוונטיים לגירושין.
מתי יסתיים הסיוע בגישור ביחידת הסיוע?
- הצדדים הגיעו להסכמות ביניהם במסגרת הסיוע בגישור ביחידת הסיוע.
- הצדדים לא הגיעו להסכמות, אך מבקשים להאריך את תקופת עיכוב ההליכים במטרה לפנות להליך גישור פרטי.
- הצדדים לא הגיעו להסכמות והם לא מעוניינים להאריך את תקופת עיכוב ההליכים.
מה הצדדים נדרשים לעשות בתום ההליכים ביחידת הסיוע?
- הצדדים גיבשו הסכם גירושין – לאשר את הסכם הגירושין בערכאה השיפוטית, על מנת שיקבל תוקף של פסק דין.
- הצדדים לא הגיעו להסכמות – הצדדים רשאים לפתוח בתביעות הנלוות לגירושין, בתום תקופת עיכוב ההליכים, בהתאם למועדים הקבועים בחוק.