ToDivorce_MainPic רוצה להתגרש
ToDivorce_MainPic רוצה להתגרש
פנייה לייעוץ אישי



    פרטי יצירת קשר:

    יגיע כפיים 2, בית פיילוט

    ת"א, מיקוד: 6777886

    טלפון: 077-9969183

    מדיניות הפרטיות

    הצהרת נגישות

    מדריך משפטי למתגרש

    מה צריך להביא לגירושין ברבנות?

    יהודים שנישאים ומעוניינים להתגרש, נדרשים לפתוח תיק גירושין ברבנות (בית הדין הרבני). הליך גירושין בבית הדין הרבני, הוא הליך משפטי המתיר את הנישואין בין בני הזוג, ובלעדיו בני הזוג לא יחשבו לגרושים.

    מי צריך להתגרש ברבנות? כיצד פותחים תיק גירושין ברבנות? האם ניתן להתגרש ברבנות באופן מקוון? מה ההבדל בין גירושין בהסכמה לגירושין שלא בהסכמה? ואילו מסמכים יש לצרף להליך גירושין המתנהל ברבנות?

    מה צריך להביא לגירושין ברבנות?

    תוכן עניינים

    מי צריך להתגרש ברבנות?

    בני זוג יהודים שנישאו, חייבים להתגרש בבית הדין הרבני. חשוב לשים לב שהגירושין בין יהודים, מתבצעים בבית הדין הרבני, ולא ברבנות עצמה (שאחראית על נישואין בין בני זוג). עוד חשוב לשים לב, שגם בני זוג יהודים שנישאו שלא כדת, אלא בנישואין אזרחיים שנרשמו בישראל, חייבים להתגרש בבית הדין הרבני.

    כיצד מתגרשים ברבנות?

    כדי להתגרש בבית הדין הרבני ללא הסכמה, יש להגיש קודם כל בקשה ליישוב סכסוך. הבקשה ליישוב סכסוך מעכבת את הליכי הגירושין לצורך ניסיון גישור בין בני הזוג. בחלוף הזמן הקבוע בחוק לעיכוב הליכי הגירושין, בן הזוג שהגיש את הבקשה ליישוב סכסוך יכול לפתוח את תיק הגירושין.

    בתום הליכי יישוב הסכסוך, בן הזוג שפתח את ההליך, זכאי לקבל קדימות במשך 15 ימים, בהם יוכל להגיש את תביעת הגירושין ראשון. כדאי לנצל את הזמן הזה במהרה, כדי להגיש תביעת גירושין לבית הדין הרבני. בנוסף עליו לכרוך את התביעות הנלוות לגירושין. אם בן הזוג לא יכרוך את התביעות כדין, בן הזוג השני יוכל לבקש לנהל אותן בבית המשפט לענייני משפחה.

    את התביעה מגישים לבית הדין הרבני באזור מגורי הצדדים. התביעה צריכה להכיל את העילות והנימוקים לגירושין, פרטים אודות ילדים משותפים, וכמובן פרטים טכניים על הצדדים, כולל צילום תעודות זהות.

    את הפרטים יש למלא בטופס ייעודי ולהגיש את התביעה בשלושה עותקים למזכירות בית הדין, ועותק נוסף מועבר לצד השני. במעמד הגשת התביעה יש לשלם אגרה העומדת על סך של כמה מאות שקלים, ולשמור עותק של התביעה אשר הוגשה.

    האם ניתן להתגרש ברבנות באופן מקוון?

    עם התקדמות ההליכים הטכנולוגיים, ניתן כיום להגיש בקשות רבות לבית הדין הרבני באופן מקוון. כך תוכלו לחסוך את הגעתכם לבית הדין, ולהגיש מרחוק בקשות כמו פתיחת תיק מקוון ליישוב סכסוך, פתיחת תיק גירושין מקוון או בקשות שונות במהלך הליך הגירושין. בתי הדין הרבניים הנגישו את התהליך, ואף הפיקו לנוחיותכם, חוברת מידע בנושא פתיחת תיקים והגשת בקשות מרחוק.

    לאחר פתיחת התיק או הגשת הבקשה, בית הדין הרבני יקבע בהחלטתו, האם יש להגיש מסמכים נוספים, או שעליכם להתייצב לדיון בפניו.

    האם ניתן לנהל את הליך הגירושין בבית המשפט לענייני משפחה?

    בן זוג המעוניין לנהל את הליכי הגירושין בבית המשפט לענייני משפחה, חייב להגיש ראשון את התביעות בנושאי הרכוש, המזונות והמשמורת לבית המשפט. יחד עם זאת, תביעת הגירושין עצמה, תוגש רק לבית הדין הרבני.

    אם ההליך כולו מתנהל בבית המשפט לענייני משפחה, תביעת הגירושין תוגש רק בסוף ההליך המשפטי. אם ההליך כולו מתנהל בבית הדין הרבני, תביעת הגירושין תוגש בתחילת ההליך המשפטי, ואליה יכרכו יתר התביעות, אך לרוב הליך סידור הגט יתנהל רק בסוף ההליך המשפטי.

    בן זוג המעוניין לנהל את הליכי הגירושין בבית המשפט לענייני משפחה, חייב להגיש ראשון את התביעות בנושאי הרכוש

    מה ההבדל בין גירושין בהסכמה ברבנות לבין גירושין שלא בהסכמה ברבנות?

    מה הם גירושין בהסכמה בבית הדין הרבני?

    גירושין בהסכמה מתייחסים למצב בו שני הצדדים הצליחו להגיע להסכמה בנוגע לסיום הנישואין ביניהם וכל הנלווה לכך. על כן ההליך המשפטי (ואולי אף הרגשי) יהיה גם פחות מייגע ומורכב.

    אילו מסמכים יש לצרף לבקשת גירושין בהסכמה בבית הדין הרבני?

    • תעודת זהות וספח המכיל את מקום המגורים העכשווי.
    • הסכם הגירושין בו סיכמו הצדדים את כל ההסכמות בכל הנושאים, או פסק הדין בענייני הרכוש, המזונות והמשמורת על הילדים.

    בית הדין הרבני יבדוק את המסמכים המצורפים, ויקבע מועד לאישור הסכם הגירושין (אם הוא לא אושר קודם לכן על ידי בית המשפט), ומועד לסידור הגט.

    למועד סידור הגט על הצדדים להביא עמם:

    • תעודת זהות וספח
    • הסכם הגירושין המקורי
    • תעודת הנישואין
    • כתובה
    • עד מטעם כל אחד מהצדדים המכיר אותם ואת האב של הצד מטעמו הוא הגיע.

    מה הם גירושין שלא בהסכמה בבית הדין הרבני?

    גירושין שלא בהסכמה מתייחסים למצב בו אחד הצדדים החליט לסיים את הנישואין, והצד השני אינו מעוניין בכך ואינו מוכן להתגרש.  חשוב להבין שבסופו של דבר, בכל מקרה, כדי להתגרש בבית הדין הרבני נדרשת הסכמה בפועל של שני בני הזוג. ללא הסכמה לסדר את הגט, בני הזוג יישארו נשואים.

    לכן, גירושין שלא בהסכמה בבית הדין הרבני, בניגוד לגירושין בהסכמה, יהיו מורכבים יותר (וכך גם יארכו זמן רב יותר, ויעלו כסף רב יותר).

    אילו מסמכים יש לצרף לבקשת גירושין בהסכמה בבית הדין הרבני?

    הצד שמגיש את התביעה לבית הדין הרבני, נדרש לכלול את כל הפרטים המזהים, ואת העילות לגירושין. את עילות הגירושין יש להוכיח, ולכן יש לצרף את כל המסמכים המעידים על כך.

    מה הן עילות הגירושין בבית הדין הרבני?

    הדין היהודי-הלכתי מאפשר לבני זוג להתגרש, אך זאת בהתאם לנסיבות מסוימות. עילות הגירושין בבית הדין הרבני, הן עילות דתיות המצדיקות גירושין.

    בין העילות ניתן למצוא את עילות הקשורות בהתנהגות הצדדים, כמו עילת הבגידה, אלימות, עזיבה של הבית, סירוב לקיים יחסי אישות ועוד. בנוסף ניתן למצוא גם עילות שאינן קשורות להתנהגות הצדדים, שלא היו ידועות לפני הנישואין, כמו מחלות ומומים מסוימים, עקרות שמונעת מבני הזוג להביא ילדים לעולם ועוד.

    הוכחת עילת הגירושין בגירושין בסכסוך היא חשובה ביותר, שכן רק לאחר שתמצא עילת גירושין מוצדקת, בית הדין הרבני יוכל לחייב את בן הזוג להתגרש. בן זוג שלא יסכים לגירושין לאחר שחויב להתגרש, יהיה נתון לסנקציות בגין היותו סרבן גט. סנקציות אלה יכולות לכלול סנקציות כספיות, שלילת רישיונות, שלילת חופש התנועה (יציאה מהארץ), ושלילת החירות (מאסר).

    מדוע כדאי לפנות לעורך דין העוסק בגירושין כשמתגרשים ברבנות?

    הליך הגירושין הוא הליך מורכב מכיוון שהוא דורש התעסקות רבה בכל תחומי החיים המשותפים של בני הזוג, כמו הפרדת הרכוש, הילדים המשותפים ועוד. מדובר בנושאים נפיצים שבתוך סערת הרגשות, הם במהרה הופכים לסלע המחלוקת.

    עורך דין גירושין, ילווה את התהליך, ויוכל לסייע לצדדים להניח את המחלוקת הרגשית ביניהם בצד, ולנהל הליך משפטי יעיל. בנוסף הוא יוכל להמליץ לצדדים כיצד עליהם לפעול כדי להצליח להגיע להסכם גירושין שלא רק יסייע להם בהווה, אלא גם יהיה תקף בעוד שנים רבות, עד שהילדים יגדלו.

    כמו כן עורך דין בעל ניסיון בניהול הליכים בבית הדין הרבני, יוכל לעזור לצדדים להתנהל במהלך ההליך הפורמלי בבית הדין. כך שהצדדים יוכלו להיות שקטים לאורך כל הדרך, ולצאת לדרך חדשה בסוף התהליך.

    *התוכן עודכן ביום 10.10.24

    *אין בתוכן דלעיל ובאתר ToDivorce בכלל משום המלצה משפטית, ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי. כל העושה שימוש במידע עושה זאת על דעת עצמו ובאחריותו.

    לייעוץ ראשוני חייג 077-9969183 (זמינות 24 שעות)
    פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      מדריך משפטי למתגרש