אתם עומדים להתחיל בהליכי גירושין, ונתקלתם בדרישה לצרף טופס הרצאת פרטים. אתם מרגישים אבודים מעוד דרישה שאינה מובנת לכם, וחשים שמוצבת בפניכם חומה בירוקרטית המונעת מכם להגיש את התביעה.
אם אינכם יודעים מהו טופס הרצאת פרטים, מתי עליכם לצרף את הטופס, ואילו מסמכים נדרש מכם לצרף לטופס, מאמר משפטי זה יספק עבורכם את התשובות לשאלות ויאפשר לכם לעבור את המשוכה הבירוקרטית בדרך לניהול ההליך.
מה זה טופס הרצאת פרטים בהליכי גירושין?
טופס הרצאת פרטים בהליכי גירושין, הוא טופס שיש לצרף לכל תביעה שעניינה סכסוך בין בני זוג. הטופס כולל את מילוי הפרטים הרלוונטיים להליך המוגש בפני בית המשפט לענייני משפחה, או בפני בית הדין הרבני.
הערכאה המשפטית משתמשת בטופס לצרכים בירוקרטיים כדי לפתוח את ההליך במערכת, וגם לצרכים מהותיים בהמשך ההליך כדי לקדם, לייעל ולזרז את ניהול ההליך.
איך להגיש טופס הרצאת פרטים?
את טופס הרצאת הפרטים ניתן להשיג באתר הממשלתי של בתי המשפט או של בתי הדין הרבניים, בהתאם לערכאה השיפוטית אליה אתם מגישים את הטופס. לאחר מכן, כדי להגישו עליכם לצרפו לכתב בית הדין הראשון שאתם מגישים – כתב התביעה או כתב ההגנה, ולהגישו לערכאה השיפוטית המתאימה.
אילו סוגי טפסי הרצאת פרטים קיימים?
טופס הרצאת פרטים בתיק עיקרי
טופס הרצאת פרטים בתיק עיקרי הוא הטופס שיש לצרף לכלל התביעות המוגשות שעניינן סכסוך בין בני זוג, למעט תביעת מזונות.
אילו פרטים יש למלא בטופס?
- הפרטים האישיים של כל אחד מהצדדים.
- פרטי הילדים.
- פרטים לגבי דירת מגורים.
- נתונים על תיקים נוספים בענייני משפחה שהתנהלו או מתנהלים, לרבות הליכי צו הגנה.
- נתונים על אלימות במשפחה.
- נתונים על קשר עם גורמים טיפוליים כמו מחלקת הרווחה, ייעוץ נישואין, ייעוץ משפחה וגישור.
- הסכמתכם או סירובכם לקחת חלק בייעוץ משפחתי או בגישור.
טופס הרצאת פרטים בתיק מזונות
טופס הרצאת פרטים בתיק מזונות, הוא הטופס שיש לצרף לכל תביעת מזונות המוגשת בבית המשפט לענייני משפחה. מדובר בטופס מהותי ביותר להמשך התביעה, הכולל פרטים על הכנסותיהם של בני הזוג וישמש גם את בני הזוג עצמם, במהלך הליך המזונות.
אילו פרטים יש למלא בטופס?
- הפרטים האישיים של כל אחד מהצדדים.
- פרטים על הליכים קודמים בעניין מזונות.
- פרטים על תשלום מזונות בפועל (אם משולמים מזונות בהווה או ששולמו בעבר).
- נתונים על המזונות החודשיים הנדרשים.
- פרטים על הכנסותיהם של הצדדים.
- פירוט הרכוש של הצדדים, לרבות דירת המגורים, חשבונות הבנק ורכבים.
- פירוט חובות של הצדדים.
את המשך הטופס עליכם למלא בהתאם לסוג תביעת המזונות המבוקשת:
- תביעת מזונות מבן זוג.
- תביעת מזונות מהורה או מבן זוג של הורה.
- תביעת מזונות מקרובים אחרים.
האם ניתן לפתוח הליך ללא טופס הרצאת פרטים?
התקנות קובעות כי במקרים בהם לא צורף טופס לתיק סכסוך בין בני זוג, לא ניתן לפתוח את ההליך. ואכן במקרים רבים, מזכירות בית המשפט או בית הדין אינה מאפשרת את פתיחת ההליך מבלי שצורף טופס הרצאת הפרטים.
חשוב לדעת שאם ההליך יפתח ללא טופס הרצאת פרטים, אין בכך כדי לשלול את הליך התביעה או את הסמכות שהוקנתה לבית המשפט או לבית הדין הרבני לדון בהליך. יחד עם זאת מי שלא יצרף את המסמכים במועד לא יוכל לצרף את המסמכים במועד מאוחר יותר, אלא באישור של בית המשפט או בית הדין.
במאמר מוסגר יצוין כי מעת לעת, בעיקר בתיקים עיקריים שאינם תיקי מזונות, ההליך עשוי להתנהל במלואו ללא שהוגש טופס הרצאת פרטים בתיק. לעומת זאת בתיקי מזונות, מדובר בטופס מהותי ביותר, שלרוב לא ניתן יהא לקיים את ההליך ללא המסמכים המעידים על הכנסות הצדדים שיצורפו לטופס.
במקרים אלה, הערכאה השיפוטית עשויה לדרוש את צירוף טופס הרצאת הפרטים, ולכל הפחות את צירוף המסמכים המהותיים כמו תלושי השכר או דו"ח ההכנסות החודשי של הצדדים, כדי שיהיה אפשר לקיים את ההליך באופן מהותי.
האם ניתן למלא את הטופס ללא עורך דין?
את הטופס ניתן למלא ללא עורך דין, שכן אין צורך באימות החתימה בטופס. לצורך מילוי עצמאי של הטופס, עליכם למלא את כלל הפרטים כפי ההוראות בטופס, לצרף את המסמכים הרלוונטיים, ולחתום עליו בחתימתכם.
יחד עם זאת, הליך הגירושין הוא הליך מורכב ביותר. מילוי הטופס באופן שגוי, חוסר הבנה של חשיבות הטופס במיוחד כשמדובר בתיקי מזונות, התעלמות ממסמכים חשובים שיש לצרף ועוד, עלולים להזיק לכם במהלך ההליך המשפטי.
לכן בהחלט כדאי להתייעץ עם עורך דין העוסק בתחום המשפחה, שיידע לייעץ לכם כיצד נכון למלא את טופס הרצאת הפרטים ואילו מסמכים כדאי לכם להוסיף לטופס, בהתאם לנסיבות שלכם.
מה המסמכים הנדרשים לטופס הרצאת פרטים?
המסמכים הנדרשים לטופס הרצאת פרטים בתיק עיקרי:
- נסח טאבו במקרה שרשומה על שמכם דירה.
- מסמכים המעידים על תלונה שנפתחה במשטרה על אירועי אלימות (אם לא התנהל הליך צו הגנה).
- מסמכים רלוונטיים אחרים במקרה הצורך.
המסמכים הנדרשים לטופס הרצאת פרטים בתיק מזונות:
- תלושי שכר או דו"ח רווח והפסד– במקרים בהם אין תלוש שכר, למשל במקרים שהעובד עצמאי או במקרים אחרים בהם לא מונפק תלוש שכר, יש לצרף אישורים אחרים המעידים על הכנסות, כגון דו"ח רווח והפסד שנתי, אישור מעביד על הכנסות הכולל פירוט ההכנסות לכל חודש וכו'.
- גמלאות וקצבאות – אם אתם זכאים לגמלה או קצבה, עליכם לצרף אסמכתאות המעידות על כך.
- אישורים מהבנק– אישור ניהול חשבון בנק.
- אישורים המעידים על חובות– אם יש לכם חובות, עליכם לצרף אישור על קיום החובות, מסמכים המעידים על הליך הוצל"פ, הליך חדלות פירעון וכו'.
בנוסף יתכן שתידרשו לצרף גם מסמכים רלוונטיים אחרים כגון:
- חוזה שכירות.
- קבלות על הוצאות דיור (ארנונה, מים, חשמל, גז, ועד בית).
- מסמכים המעידים על הוצאות עבור הילדים.
- מסמכים רלוונטיים אחרים במקרה הצורך.
מה קורה אם מוסרים מידע שגוי בטופס הרצאת פרטים?
חשוב להבין שכשאתם ממלאים טופס הרצאת פרטים, אתם חותמים על אמיתות המידע בטופס. לכן, כמו כל מידע שאתם מוסרים בבית המשפט או בבית הדין, עליו להיות נכון ואמין.
מסירת מידע שגוי והטעיית הערכאה השיפוטית, עלולות להוות עבירות פליליות, וגם לשמש כנגדכם בהליך הגירושין, בפרט אם הערכאה השיפוטית תסיק שמטרתכם הייתה להטעות אותה ביודעין, במטרה להסתיר נכס או להבריח רכוש.
להברחת רכוש בהליך הגירושין יכולות להיות השלכות על הליך הגירושין. כך למשל בית המשפט עשוי לחלק את הרכוש באופן לא שוויוני מטעמי צדק, אם יגלה שהברחתם רכוש בגירושין.
למה חשוב שלא תוותרו על מילוי טופס הרצאת פרטים?
בשורה התחתונה, טופס הרצאת פרטים הוא טופס שאינו רק טכני, אלא גם מהותי. אי מילוי הטופס, עשוי לעכב אתכם בהגשת התביעה או הבקשה, שכן המזכירות עלולה לסרב לפתוח את ההליך. לכך חשיבות רבה במיוחד בפתיחת הליכי הגירושין, כאשר בן הזוג עשוי גם הוא להגיש תביעות במקביל, ועלול להקדים אתכם ולהגיש אותן לערכאה השיפוטית השנייה, וכך לקנות סמכות דיון בערכאה שיפוטית שאינה מתאימה לכם.
גם במקרים בהם יפתח ההליך המשפטי חרף אי מילוי הטופס, ההליך עשוי להתעכב בשל כך שהטופס לא מולא, במיוחד בתיקי מזונות שם לא ניתן לקיים הליך מהותי ללא הפרטים על הכנסות הצדדים. כך תיאלצו לבזבז זמן יקר נוסף, עד לסיום ההליכים המשפטיים.
כמו כן במקרה שלא תצרפו את טופס הרצאת הפרטים לכתב ההגנה שלכם, המזכירות עלולה לדחות את ההגשה. המשמעות של עיכוב בהגשת כתב ההגנה, היא שבית המשפט עלול לתת פסק דין בהעדר הגנה, שלא יהיה לטובתכם.
לכן, כדי שתוכלו לקדם ביעילות את ההליך המשפטי, ולחסוך מעצמכם את עוגמת הנפש, חשוב שלא תוותרו על מילוי טופס הרצאת הפרטים
*התוכן עודכן ביום 14.10.24