מתגרשים חכם - ייעוץ משפטי אישי ומקצועי בהליכי גירושין
מתגרשים חכם - ייעוץ משפטי אישי ומקצועי בהליכי גירושין
פנייה לייעוץ אישי




    פרטי יצירת קשר:

    יגיע כפיים 2, בית פיילוט

    ת"א, מיקוד: 6777886

    טלפון: 077-9969183

    מדיניות הפרטיות

    הצהרת נגישות

    מדריך משפטי למתגרש

    התמודדות משפטית עם בן מרדן

    תופעת הבן המורד מציבה בפני הורים אתגר מורכב, הן במישור המשפחתי והן במישור המשפטי. מדובר במצב בו קטין מתחת לגיל 18 מתנהג באופן העובר על החוק, לעיתים תוך שימוש באלימות המסכנת את עצמו, משפחתו והסביבה.

    מניסיוננו עורכי הדין של פורטל מתגרשים חכם אנחנו יודעים כי התופעה אינה מוגבלת למעמד סוציו-אקונומי מסוים, והיא מופיעה הן במשפחות קשות יום והן במשפחות נורמטיביות. לעיתים קרובות, ההתנהגות המרדנית מתבטאת בשימוש בחומרים אסורים, פעילות עבריינית או סירוב מוחלט לקשר עם אחד ההורים.

    ננסה לבאר עבורכם קצת יותר על התופעה, מורכבותה והאופן שבו ניתן להתמודד עמה.

    התמודדות משפטית עם בן מרדן

    תוכן עניינים

    מהו בן מרדן?

    משמעות המונח "בן מרדן" הנו ילד/ה המורד בהוריו במובן בו הוא עובר על החוק, נוהג באלימות המסכנת את טובתו ואת טובת הוריו ומשפחתו ולעתים את הציבור כולו. לצערנו הרב, לא אחת אנו נתקלים בסיפורים קשים בהם הורים נקלעים למצבים בהם הם איבדו שליטה על ילדיהם, והסיבות לכך מגוונות.

    לעתים מדובר במשפחות קשות יום, אשר ההורים אינם חיים יחדיו ו/או מצויים בקשר עם הילדים, כך שרק הורה אחד מגדל בפועל את הילדים ואילו האחר לא.

    לעתים מדובר במשפחות נורמטיביות המתמודדות עם ילדים אשר סטו מדרך הישר, ובחרו להתנהל בניגוד לנורמות המקובלות בחברה. דוגמא אחת הינה ילדים שהידרדרו לשימוש בסמים, אלכוהול או עוסקים בפעילות עבריינית.

      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      בסופו של יום, המדובר בילדים שהינם קטינים, מתחת לגיל 18 שנים, אשר ההורים מוגדרים כאפוטרופוסים הטבעיים שלהם מעצם היותם הוריהם. ההורים אחראים על מתן הגנה, ביטחון וסיפוק מענה לצרכיהם הפיסיים והרגשיים של ילדיהם, אולם מסיבות אשר קשורות במרדנות הילד הם אינם יכולים לעשות כן.

      בן מרדן המסרב לקשר עם הורהו

      ישנם מקרים בהם מדובר בבן מרדן אשר מסרב להיות בקשר עם הוריו. לעיתים מדובר בילד להורים גרושים אשר חי עם הורה אחד, ומסרב לקשר עם הורהו הנוסף מסיבות שונות, בעוד שאותו הורה מסורב קשר מחוייב משפטית לדאוג לצרכיו.

      האם ישנה זכות להורה מסורב קשר לבקש פטור מתשלום דמי מזונות בן מרדן?

      התשובה לכך חיובית.

      במקרים מסוימים ולאחר שמוצו ניסיונות חידוש הקשר בין הילד המורד לבין ההורה המסורב אשר משלם את מזונותיו, הערכאה המשפטית מוסמכת ליתן פסק דין הפוטר את ההורה מחובת תשלום מזונות הילד. אך מדובר במקרים נדירים וחריגים, ורק לאחר שהוכח כי אכן נעשו ניסיונות לשימור הקשר ואשר נתקלו בסירוב מצד הילד המורד.

      האם ישנם אמצעי אכיפה אפשריים להורים המתמודדים עם בן מרדן?

      ראשית כל נציין כי מדובר בסוגיה אישית ומשפטית מורכבת ורגישה במיוחד, המצריכה טיפול וניהול נכון, מקצועי, רגיש ומכיל של התהליך. 

      3 אמצעים העומדים לרשות ההורים המתמודדים עם בן מרדן:

      1. הגשת תלונה במשטרה – ככל וההתנהגות המרדנית של הבן המורד מסכנת את הציבור והסביבה בשל מעשים פליליים, יש מקום ואף חובה להורים לשקול להגיש תלונה למשטרה לפתיחה בהליכים פליליים.
      2. פניה לרווחה – ככל וההתנהגות המרדנית יוצאת משליטת ההורים במובן זה שהם אינם יכולים להמשיך ולגדל את הילד בבית, ישנה אפשרות לפנות לרווחה לקבלת טיפול ומענה מגורים המתאים למצב והתנהגות הילד.
      3. הוצאת צווים – במקרים בהם יש חשש לאלימות ופגיעה פיסית מצד הילד כלפי הוריו, קיימת זכות להורים לעתור בבקשה להוצאת צווי הגנה ו/או מניעת הטרדה מצד הילד לערכאות השונות. הפרת צו שכזה עלולה להוביל לסנקציות פליליות כנגד הילד בדמות מאסר.

      לסיכום, טיפול בסוגיית בן מרדן הינה מהקשות והרגישות ביותר בענף המשפט. אין חולק, כי ישנם דרכי טיפול ופרוטוקולים ברורים לניהול הסוגייה ואף ערכאות ייחודיות הדנות בבקשות אלו. אנחנו ממליצים שלא להתמודד לבד עם סוגיית הבן המרדן, ונשמח להיות לכם לאוזן קשבת וגם לעצה והכוונה.

      *אין בתוכן דלעיל ובאתר מתגרשים חכם בכלל משום המלצה משפטית, ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי. כל העושה שימוש במידע עושה זאת על דעת עצמו ובאחריותו.

      לייעוץ ראשוני חייג 077-9969183 (זמינות 24 שעות)
      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

        מדריך משפטי למתגרש