מתגרשים חכם - ייעוץ משפטי אישי ומקצועי בהליכי גירושין
מתגרשים חכם - ייעוץ משפטי אישי ומקצועי בהליכי גירושין
פנייה לייעוץ אישי




    פרטי יצירת קשר:

    יגיע כפיים 2, בית פיילוט

    ת"א, מיקוד: 6777886

    טלפון: 077-9969183

    מדיניות הפרטיות

    הצהרת נגישות

    מדריך משפטי למתגרש

    האם הגירה לאחר גירושין היא מהלך אפשרי? (מדריך משפטי)

    החיים לאחר הגירושין ממשיכים, אתם יכולים למצוא את עצמכם מכירים בן זוג חדש בחו"ל, מקבלים הצעת רילוקיישן מפתה לחו"ל, או מתגעגעים למדינת המוצא ממנה היגרתם לישראל. לא משנה מה הסיבה להגירה, הגירה לאחר הגירושין יכולה להיות מורכבת.

    האם תוכלו להגר לחו"ל לאחר הגירושין? האם תוכלו לקחת לחו"ל את ילדיכם הקטינים, לאחר הגירושין? האם אתם חייבים את הסכמת בן הזוג להגירה? ומה לעשות אם בן הזוג לקח את הילדים לחו"ל ללא הסכמתכם?

    תוכן עניינים

    האם הורה לקטין יכול להגר לחו"ל לאחר הגירושין?

    ככלל, אין מניעה מהורה לילדים להגר לחו"ל, לאחר הגירושין, ללא הילדים, כל עוד אין כנגדו צו עיכוב יציאה מהארץ. בית המשפט לרוב לא ימנע את חופש התנועה של ההורה המבקש להגר לחו"ל, אלא במקרים בהם יש חשש שהגירתו לחו"ל תסכל את מתן הגט או שהוא יתחמק מחובת המזונות שהוטלה עליו.

      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      חשוב לדעת שבית הדין הרבני רשאי להוציא כנגדכם צו עיכוב יציאה מהארץ גם במעמד צד אחד, לתקופת זמן מוגבלת. לכן לפני הגירה לחו"ל, כדאי לבדוק שלא הוצא כנגדכם צו עיכוב יציאה מהארץ.

      לאחר סידור הגט, יתכן וידרשו ערובות לכך שההורה שמבקש לעזוב לחו"ל, יתחייב לשלם את חובות המזונות שהוטלו עליו, למשל באמצעות הפקדת כספים, משכונות, ערב צד ג', או כל ערובה מתאימה אחרת.

      חשוב לדעת גם, שחובת המזונות שתוטל על הורה שעוזב לחו"ל, ובכך מקטין את זמני השהות עם הילדים, ככל הנראה תהיה גבוהה יותר מהורה שנשאר בישראל, והילדים שוהים אצלו זמן רב יותר.

      האם הורה יכול להגר לחו"ל לאחר הגירושין יחד עם ילדו הקטין?

      הגירה לחו"ל יחד עם הילדים, ללא הסכמת ההורה השני, מחייבת את אישור בית המשפט. על פי חוק הכשרות והאפוטרופסות, מתחייבת הסכמת שני ההורים למעבר קטינים לחו"ל, גם אם בני הזוג גרושים, ואף אם הילדים שוהים במשמורת בלעדית של אחד מההורים.

      בהעדר הסכמה של אחד ההורים למעבר לחו"ל, ניתן להגיש בקשה לבית המשפט להגר לחו"ל, יחד עם הקטינים.

      מהי טובת הילד כשהורה מבקש להגר לחו"ל לאחר הגירושין?

      על מנת לקבל החלטה בבקשה להגירה של הורה לחו"ל, יחד עם ילדיו הקטינים, בית המשפט יבחן את טובת הילד. טובת הילד, היא מושג עמום, שבית המשפט יוצק לתוכו תוכן, בהתאם לנסיבות המקרה.

      אחד המרכיבים העיקריים בבחינת טובת הילד, הוא הקשר שבין הילד להוריו. בית המשפט יבחן את הקשר בין ההורה שמבקש להגר לילד, ואת הקשר שבין ההורה שנשאר בישראל לבין הילד, בדגש על מה שיגרם לקשר ביניהם, במקרה שהילד יעזוב את הארץ.

      כיום, בית המשפט רואה בקשר של הילד עם שני הוריו כקשר הכרחי, שניתוקו יפגע בטובתו. מעבר לחו"ל, גם במקרים בהם זמני השהות אינם שוויוניים, עלול לגרום להפחתת הקשר בין הילד להורה שנשאר בישראל באופן ניכר, ולפגוע בטובתו. לכן לא פשוט יהיה להוכיח שהמעבר הוא לטובת הילד.

      מנגד במקרים בהם ההורה שנשאר בישראל ממילא מנותק קשר מהילד במשך תקופה ארוכה, או במקרים שבהם המעבר לחו"ל יכול לכלול מפגשים רבים עם ההורה, באופן שישמור על קשר מיטבי ובריא בין הילד להורה, בית המשפט עשוי לראות בכך את טובת הילד.

      האם הילד יכול להביע את דעתו על הגירה לחו"ל לאחר הגירושין?

      בנוסף לקשר בין הילד להוריו, מרכיבים נוספים לבחינת טובת הילד הם הסתגלות הילד למקום המגורים החדש, ורצונו של הילד עצמו. במקרים בהם הילד בוגר מספיק ומסוגל להשמיע את דעתו, בית המשפט יכול לתת משקל לרצונו של הילד להגר לחו"ל או להישאר בישראל.

      האם ניתן להגר עם הילד לאחר הגירושין בהסכמת ההורה השני?

      בהחלט. הדרך הטובה ביותר להגר עם הילד לאחר הגירושין, היא בהסכמה של ההורה השני, וכל עוד המעבר אינו פוגע בטובת הילד.

      ההורים יכולים לערוך הסכם לאחר הגירושין, הכולל את הסכמת ההורה שנשאר בישראל להגירת ההורה והילד למדינה אחרת, ולכלול בו את: ההסכמות הנוגעות לתשלומי מזונות, מפגשים קבועים עם הילד, בין בישראל ובין במדינה אליה הילד היגר, שיחות טלפון ושיחות וידאו קבועות בין הילד להורה שנשאר בישראל, הסכמות הנוגעות לאופי החינוך של הילד בחו"ל ועוד.

      מה לעשות אם ההורה לקח את הילדים לחו"ל, ללא הסכמתי?

      הוצאת ילד מתחת לגיל 16 לחו"ל, ללא הסכמת ההורה השני, מהווה חטיפת ילדים על פי אמנת האג. במקרה שההורה לקח את הילדים עמו לחו"ל, ללא הסכמתכם, עליכם להגיש במהרה וללא כל דיחוי תביעה להחזרת ילדים חטופים על פי חוק אמנת האג (החזרת ילדים חטופים) התשנ"א-1991.

      הגירה עם ילדים לחו"ל לאחר הגירושין

      בשורה התחתונה, לאחר הגירושין אפשר להגר לחו"ל. יחד עם זאת, הגירה של הורה יחד עם ילדים משותפים לחו"ל, מצריכה את הסכמת ההורה השני, או את אישור בית המשפט שיבחן את טובת הילד להגר מישראל.

      כיום התפיסה בבתי המשפט היא שגם אם הילד נמצא במשמורת מלאה של אחד ההורים, אין בכך להצדיק ניתוק הילד מההורה השני, ללא הבטחת קשר מטיב ביניהם, ולכן במקרים רבים בקשת ההגירה לא תתקבל.

      אף על פי כן, ישנם מקרים בהם ניתן להוכיח כי ההגירה תהיה לטובתו של הילד, ושהקשר בינו לבין ההורה השני, לא יפגע בשל ההגירה. במקרים אלה, בית המשפט עשוי לאפשר את ההגירה לחו"ל, לטובת הילד.

      *אין בתוכן דלעיל ובאתר מתגרשים חכם בכלל משום המלצה משפטית, ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי. כל העושה שימוש במידע עושה זאת על דעת עצמו ובאחריותו.

      לייעוץ ראשוני חייג 077-9969183 (זמינות 24 שעות)
      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

        מדריך משפטי למתגרש