מתגרשים חכם - ראשי
מתגרשים חכם - ראשי
פנייה לייעוץ אישי




    פרטי יצירת קשר:

    יגיע כפיים 2, בית פיילוט

    ת"א, מיקוד: 6777886

    טלפון: 077-9969183

    מדיניות הפרטיות

    הצהרת נגישות

    מדריך משפטי למתגרש

    איך מתגרשים מהלום קרב או פוסט טראומטי? (מדריך משפטי)

    החיים בצל הטראומה אינם פשוטים, הן עבור הלום הקרב או הפוסט טראומטי והן עבור בני משפחתם. לעיתים, למרות כל הרצון הטוב, הקשיים מובילים לגירושין. מה עליכם לעשות כדי התמודד עם המצב בצורה הטובה ביותר עבורכם ועבור בני הזוג?

    חשוב ביותר! אם יש חשש לפגיעה של בן הזוג בעצמו, פגיעה בכם או בילדים, אין להסס ולפנות לגורם מקצועי. פנייה למטפל מוסמך, למרכז סיוע לנפגעי אלימות במשפחה או לגורמים אחרים, תספק לכם את הליווי וההכוונה הנחוצים במצבים רגישים כאלה.

    איך מתגרשים מהלום קרב או פוסט טראומטי? (מדריך משפטי)

    תוכן עניינים

    מה הקשר בין פוסט טראומה לגירושין?

    מחקרים שונים מצביעים על קשר בין פוסט-טראומה או הלם קרב לבין סיכון מוגבר להפרעות רגשיות שונות, שמעלות את הסיכוי להתגרש. מצד אחד, מי שסובל מפוסט טראומה יש לו סיכוי גבוה יותר להתגרש, ובמקביל, גם יש לו סיכון גבוה יותר לסבול מההשלכות הרגשיות בעקבות הגירושין, דבר שיכול להעצים את הסכסוך והקשיים הנלווים לו.

    מהם הקשיים בגירושין מהלום קרב או פוסט טראומטי?

    הסלמה של משבר הגירושין

    חוויות טראומטיות שאינן מעובדות עלולות ליצור פוסט טראומה אצל אדם. כך למשל אדם שהיה בקרב וחווה סיטואציה קשה בזירת הקרב, עלול לפתח הלם קרב, שיגרור אחריו השלכות רגשיות קשות, כמו התקפי חרדה, דיכאונות, התקפי זעם ועוד.

      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      התקפים אלו יכולים לבוא לידי ביטוי ברגעים שונים בחיים, ובעיקר ברגעי משבר קשים. מנגנוני ההישרדות של הלום הקרב מתחילים לפעול במצבי דחק ומצבי עקה, וגורמים להסלמה והקצנה של משבר הגירושין.

      פגיעה בילדים

      ילדים להורים שנמצאים במשבר גירושין קשה, נמצאים בקבוצת סיכון לפתח בעצמם פוסט טראומה כתוצאה מהגירושין הקשים בין ההורים. וכשהמשבר בין ההורים מסלים, והילדים חשופים לריבים ולניהול לא נכון של הגירושין, הילדים עלולים לסבול גם מדיכאונות, חרדות, התמכרויות וכו'.

      האם ניתן להתגרש בהסכמה מהלום קרב?

      בהחלט רצוי לנסות להתגרש בהסכמה מהלום קרב או מפוסט טראומטי. מצבי עקה שנגרמים באופן תדיר מסכסוכי גירושין קשים, רק יגבירו את התקפי החרדה והתגובות הקיצוניות של מי שסובל מפוסט טראומה. מלחמות וסכסוכים קטנוניים, יסלימו במהירות גבוהה יותר כאשר בן הזוג לשעבר סובל מפוסט טראומה, והליך הגירושין יהפוך למלחמה קשה ביניכם, ולבסוף יפגע גם בילדים.

      מצבי עקה שנגרמים באופן תדיר מסכסוכי גירושין קשים, רק יגבירו את התקפי החרדה והתגובות הקיצוניות.

      לכן כדאי לעשות כל מאמץ כדי להתגרש בהסכמה מבן זוג הלום קרב, ולגלות רגישות גבוהה במהלך גישור הגירושין, כדי להעלות את הסיכויים להצלחת ההליך. בנוסף, חשוב לשתף גם את המגשר ואת עורך הדין לגירושין במצבו של בן הזוג הלום הקרב, כך שיגלה רגישות מתאימה למצבו.

      חשוב לגלות סבלנות, ולקחת בחשבון שלמרות שלרוב הליך גירושין בהסכמה הוא קצר ביותר, יתכן שבמקרה שלכם, הוא יתארך מעבר לרגיל, וידרוש מהלום הקרב מאמצים רבים לעיבוד והכלה של המצב החדש. חשוב שתנסו לא להאיץ בו ולהביא להסלמה, ותגלו איפוק מתאים, על אף הקשיים שבכך.

       

      כמו כן, אנחנו ממליצים לכם להימנע מלהגיע לגישור ברוח לוחמנית, ולגלות שיתוף פעולה. עמדו על העקרונות החשובים לכם בהליך הגירושין, אך עשו זאת ברגישות, ונסו לגלות גמישות רבה יותר במקומות שפחות עקרוניים לכם.

      כדאי לשקול במקביל להליך הגישור גם פנייה לטיפול זוגי לבני זוג בהליכי גירושין ולהדרכה הורית, שיסייעו לכם להתמודד עם משבר הגירושין, ולגלות רגישות גבוהה לבן הזוג הלום הקרב.

      מה עושים עם תחושת האשמה בגירושין מפוסט טראומטי?

      ניסיתם הכול, עודדתם את בן הזוג ללכת לטיפול אישי, הלכתם יחד איתו לטיפול זוגי, פניתם לטיפול משפחתי, ניסיתים לחיות בשלום בית, אבל דבר לא צלח. המריבות, השתיקות הקשות, הקשיים בחיי הנישואין, גברו עליכם, והחלטתם להתגרש.

      תחושת האשמה אופפת אתכם, אולי יכולתם לעשות יותר, איך לא הייתם שם בשבילו, ועוד ועוד האשמות עצמיות. תחושת האשמה קיימת אצל הרבה מהזוגות המתגרשים, אך כשמתגרשים מהלום קרב, גיבור שלחם והציל חיים, או מאדם פוסט טראומטי שחווה חוויות קשות אחרות בחייו, הציפיות מעצמנו הן גדולות יותר, וכך תחושת האשמה גוברת.

      אם עשיתם כל מה שביכולתכם למען הזוגיות, ועדיין לא הצלחתם להתגבר על המכשולים, תאלצו להתמודד עם תחושת האשמה העצמית הקשה. לאט לאט, תוך עיבוד נכון של הרגשות וטיפול מתאים, תוכלו גם לשחרר את ההאשמות העצמיות, ולהבין שעשיתם את כל מה שהיה ביכולתכם.

      ההחלטה שלקחתם להתגרש ולא לחיות בנישואין אומללים, היא ההחלטה הנכונה עבורכם, ולכן היא גם ההחלטה הנכונה עבור בן הזוג שלכם והילדים, שנפגעים גם הם מהקשר הלא בריא ביניכם.

      ניתן להתגרש בשלום גם מהלומי הקרב

      בשורה התחתונה, גירושין מהלום קרב או מפוסט טראומטי הוא תהליך מורכב ומאתגר, שדורש גישה רגישה ומכילה. הסכמה הדדית, רגישות, נכונות לשיתוף פעולה ופנייה לטיפול מקצועי, יכולים לשפר את אופן ההתמודדות ולהקל על הקשיים שבתהליך הגירושין.

      למרות כל האתגרים, אפשר למתן את ההשלכות הרגשיות עליכם, על בן הזוג לשעבר, ועל הילדים. ניתן לסיים את הקשר עם הלום קרב או פוסט טראומתי בצורה בריאה עבור כולם.

      אנחנו עומדים לשירותכם לייעוץ ולתמיכה.

      [*התוכן עודכן בתאריך 25.2025]

      *אין בתוכן דלעיל ובאתר מתגרשים חכם בכלל משום המלצה משפטית, ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי. כל העושה שימוש במידע עושה זאת על דעת עצמו ובאחריותו.

      נושאים באתר
      לייעוץ ראשוני חייג 077-9969183 (זמינות 24 שעות)
      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

        מדריך משפטי למתגרש