מתגרשים חכם - ייעוץ משפטי אישי ומקצועי בהליכי גירושין
מתגרשים חכם - ייעוץ משפטי אישי ומקצועי בהליכי גירושין
פנייה לייעוץ אישי




    פרטי יצירת קשר:

    יגיע כפיים 2, בית פיילוט

    ת"א, מיקוד: 6777886

    טלפון: 077-9969183

    מדיניות הפרטיות

    הצהרת נגישות

    מדריך משפטי למתגרש

    מאפייני הגירושין כשבבית ילדים בגיל ההתבגרות (מדריך משפטי)

    גירושין כשבבית ילדים בגיל ההתבגרות הם לא פשוטים. הקשיים המאפיינים את גיל ההתבגרות מתעצמים לנוכח חווית הגירושין והקושי של הילד להתמודד ולהסתגל לשינוי שנכפה עליהם. בשביל זה אתם ההורים, צריכים להיות שם עבורם.

    האם כדאי להמתין עם הגירושין עד שהילדים יתבגרו? מה הקשיים המאפיינים מתבגרים שהוריהם מתגרשים? איך להתמודד עם מתבגרים בגירושין? וכיצד קובעים משמורת על ילדים בגיל ההתבגרות?

    תוכן עניינים

    האם כדאי להמתין עם הגירושין עד שהילדים יתבגרו?

    וודאי שקלתם להמתין עם הגירושין, אולי לחכות שהילד יתבגר, על מנת לא לפגוע בטובת הילד. אך דעו שמדובר בטעות.

    ראשית, אם יש לכם בנוסף לילד המתבגר, גם ילדים קטנים יותר, לא מדובר בהמתנה קצרה במיוחד, שכן עד שהמתבגר יגיע לגיל בגרות, הקטנים, יגיעו לגילאי ההתבגרות.

      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      שנית, גם אם אין לכם ילדים קטנים יותר מהילד המתבגר, המתנה עם הגירושין עשויה להזיק לילד המתבגר. קשה מאוד להסתיר את המצב הקשה, מהילד המתבגר שמבחין היטב במתיחות, בכעסים, ובאווירה הלא טובה בבית. אווירה זו עלולה להזיק לו לטווח הקצר, וגם לטווח הארוך.

      בנוסף, להמתנה עם הגירושין יש גם השלכות על הגירושין עצמם, היא עלולה לעלות לכם בכך שבן הזוג ינצל את ההמתנה לצורך הברחת רכוש, או פתיחת הליך גירושין ראשון במטרה להשיג יתרון בבחירה היכן לפתוח את הליך הגירושין בבית הדין הרבני או בבית המשפט לענייני משפחה.

      ככל שתמתינו עם הליך הגירושין, הסיכוי שלכם להצליח לנהל אותו בהסכמה, הבנה ושיתוף פעולה הופך להיות קטן יותר, והסיכוי שתנהלו מלחמות ביניכם הופך להיות גדול יותר.

      לכן, אם כבר ברור לכם שאתם חייבים להתגרש, לא כדאי להמתין עם הגירושין עד לאחר שהילד יתבגר.

      מה הקשיים המאפיינים מתבגרים שהוריהם מתגרשים?

      מתבגרים שהוריהם מתגרשים עלולים לחוות כעס רב על ההורים, או על אחד מהם שנתפס כגורם לגירושין, לנסות לערער את הקשר ביניהם, ואף לנתק עמו קשר.

      במקביל הם גם עלולים להזדהות עם ההורה שבעיניהם נתפס כקורבן, ולקחת על עצמם תפקידים בבית שאינם תואמים את גילם. כך הם עלולים לדאוג להורה במקום לדאוג לעצמם, לדאוג לאחים הצעירים, ולבלות פחות ופחות בחברת בני גילם.

      בנוסף מתבגרים עלולים להסתגר בתוך עצמם, להיכנס לדיכאון, לפתח תסמיני חרדה ולגלות קשיים ביצירת יחסים זוגיים, הם גם עלולים להתרחק מהבית, לגלות התקפי זעם, להתמכר לסמים או לאלכוהול, לפתח מרדנות יתר, ולהיכנס יותר למצבים מסוכנים.

      איך להתמודד עם מתבגרים בגירושין?

      מה לא לעשות כשמתגרשים עם מתבגרים?

      הדבר החשוב ביותר, שאסור לכם לעשות כשאתם מתגרשים עם מתבגרים, הוא לערב אותם בסכסוך הגירושין. ממילא למתבגרים יש נטייה לתפוס צד בסכסוך, עירוב הילדים בפרטי הסכסוך רק יגביר את התחושות הקשות של הילדים, ועלול לגרום לקשיים בקשר עם ההורה, ניתוק קשר וניכור הורי.

      לכן חשוב גם שלא להעביר ביקורת על ההורה השני בנוכחות המתבגרים, ולא להשתמש בהם כדי להעביר מסרים להורה השני.

      דבר נוסף שאתם צריכים להיזהר ממנו כשאתם מתגרשים עם מתבגרים, הוא להטיל אחריות יתר על המתבגרים. לעיתים להורים בהליכי גירושין יש נטייה להטיל אחריות גדולה מאוד על המתבגרים לטפל באחיהם הקטנים, במיוחד לאור הקושי של גידול ילדים ללא בן הזוג.

      זכרו שעדיין מדובר בילדים בעצמם, שגם הם חווים משבר וזקוקים לתמיכה, ושאתם לא חורגים מהמשקל הסביר של האחריות שאתם מטילים על המתבגרים שלכם.

      מה כן לעשות כשמתגרשים עם מתבגרים?

      הילדים שלכם זקוקים לכם, הם זקוקים לתמיכה ולהקשבה, הם זקוקים לכם שתהיו שם בשבילם, הם זקוקים לכם ההורים, שתצליחו לשתף פעולה ביניכם, למענם.

      לכן היו שם בשביל הילדים שלכם וגלו הבנה וגמישות לצרכים שלהם, אך המשיכו להציב להם גבולות. הגבולות חשובים להתפתחותם התקינה של הילדים, והחשיבות של התיאום ביניכם בנוגע להצבת הגבולות, היא רבה.

      בנוסף, במקרה הצורך, כדאי לפנות גם לעזרה מקצועית עבור הילדים, טיפולים רגשיים, טיפולים משפחתיים, וכל טיפול שיסייע להם להתגבר על הקשיים.

      כיצד לקבוע משמורת על ילד מתבגר?

      זמני שהות יקבעו בהתאם לטובת הילד, וככל שהילד בוגר יותר גם בהתאם לרצונו. יש הבדל בין מתבגר צעיר בן 12, שאז על ההורים להסכים על זמני שהות מסודרים, או לקבוע את זמני השהות באמצעות בית המשפט, לבין מתבגר בוגר בן 16-17, שאז יש שיקול משמעותי ביותר גם לרצון המתבגר.

      חשוב מאוד לאפשר לילד המתבגר חיי חברה עשירים, וזמן מספיק לבילוי עם בני גילו וקבוצת השווים. מדובר בצורך חשוב מאוד עבור המתבגרים, שעוזר להם להתמודד עם משבר הגירושין. לכן חשוב לגלות גמישות בקביעת זמני השהות, ולהתחשב גם בצרכים השונים של הילדים, בהתאם לגילם.

      גירושין בשיתוף פעולה יקלו על ילדים בגיל ההתבגרות

      בשורה התחתונה, גירושין עם ילדים בגיל ההתבגרות מתאפיינים בהקצנת הקשיים הרגילים שיש לילדים מתבגרים. הם עשויים להסתגר בתוך עצמם, לגלות התקפי זעם, והם נמצאים בסכנה להתמכרויות ומרדנות יתר.

      חשוב להיות שם בשביל המתבגרים שלכם, לגלות הבנה לצרכים שלהם, ובעיקר לשתף פעולה ביניכם ההורים. הדרך להצלחת הגירושין ולהקלה על הקשיים שחווים המתבגרים שלכם, עוברת בהפחתת סכסוך הגירושין ובשיתוף הפעולה בין ההורים.

      *אין בתוכן דלעיל ובאתר מתגרשים חכם בכלל משום המלצה משפטית, ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי. כל העושה שימוש במידע עושה זאת על דעת עצמו ובאחריותו.

      לייעוץ ראשוני חייג 077-9969183 (זמינות 24 שעות)
      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

        מדריך משפטי למתגרש