עבר עלייך עוד ריב שהסתיים באיום או ברמז על גירושין, ואת כבר מותשת. בעלך מאיים להתגרש ממך, ואת לא יודעת מה לעשות. בין אם את עצמך מעוניינת בגירושין ובין אם לאו, כדאי לשקול את צעדייך, כשאיום הגירושין מרחף מעל ביתך.
למי כדאי לפנות כשבעלך מאיים עלייך בגירושין? מה לעשות כשאת לא רוצה להתגרש? האם ניתן לחייב את בעלך לפנות לטיפול זוגי? איזה מידע כדאי לך לאסוף כשבעלך מאיים בגירושין? ומה לא לעשות כשבעלך מאיים להתגרש ממך?
1# פני לטיפול זוגי
אם גירושין זה נושא שכבר עלה מספר פעמים בריבים ביניכם, ובעלך מאיים להתגרש ממך, כדאי לבדוק אם מדובר באיומים של להט הרגע או בכוונה רצינית. בחני את הקשר שלכם ונסי לראות אם יש לכם על מה לעבוד וכיצד לתקן אותו.
יכול להיות שטיפול זוגי יציף את הסיבות האמתיות שגורמות לבעלך לאיים בגירושין כל פעם מחדש, ויעזור לכם לשקם את הזוגיות, באמצעות ניהול בריא יותר של הריבים, וכך גם להסיר את האיום בגירושין שמרחף מעלייך. מנגד יתכן שטיפול זוגי יאיר לכם את המצב שלכם כמות שהוא, ושתביני שהגיעה העת להתגרש.
שקלי לפנות גם לטיפול אישי
במקביל לפנייה לטיפול זוגי, כדאי לשקול גם לפנות לטיפול אישי. טיפול אישי יכול לעזור לך לחזק את הביטחון העצמי שלך, להתמודד עם הרגשות הקשים שאת חווה, ולהגיע להחלטות שמתאימות לך לגבי המשך הנישואין.
2# הגישי בקשה לשלום בית בבית הדין הרבני
אם את לא מעוניינת בגירושין ובעלך מאיים להתגרש ממך, את יכולה לפנות לבית הדין הרבני בבקשה לשלום בית.
לבית הדין הרבני יש סמכות לחייב את בעלך לפנות לטיפול זוגי גם אם הוא מסרב לכך, ולנסות לשקם את הקשר שלכם. הבעל כמובן רשאי עדיין לסרב לטיפול הזוגי ולשלום הבית, אך במקרה שהוא יסרב, יש לכך מחיר כלכלי. בית הדין הרבני עשוי להגדיר את הבעל שמסרב לשלום בית כמורד, ואת תוכלי לדרוש שהוא ישלם לך מזונות אישה וכתובה.
3# פני לעורך דין שעוסק בתחום הגירושין
אם בעלך מאיים תדירות בגירושין, יכול מאוד להיות שיום בהיר אחד הוא יממש את האיום. אם את חוששת שבעלך מתכוון להתגרש ממך, או שאת מעוניינת בעצמך בגירושין, כנראה הדבר החשוב מכל שעלייך לעשות, הוא לפנות במהרה לעורך דין גירושין.
כל פעולה שתבצעי בתקופת הגירושין, יכולה להשפיע על הליך הגירושין ועל תוצאותיו. על מנת למקסם את התוצאות בהליך הגירושין, וכדי לא לאבד זכויות יקרות שמגיעות לך, הימנעי מביצוע פעולות לפני שתקבלי ייעוץ מקדים מעורך דין שיש לו ניסיון בתחום הגירושין.
עורך דין בעל ניסיון בתחום הגירושין יסייע לך להחליט כיצד לפעול לאור האיומים של בעלך בגירושין, וייתן מענה על השאלות החשובות שלך. כך הוא יסייע לך להחליט האם להתגרש או לבקש שלום בית, האם כדאי לכם להתגרש בהסכמה, אילו ראיות כדאי לך לאסוף, וכל שאלה והתלבטות נוספת שתעלה לך בעקבות האיומים בגירושין.
4# שקלי לפנות לחוקר פרטי
תעדי את האיומים של בעלך, כך שבמקרה הצורך תוכלי להשתמש בזה לצרכייך במהלך ההליך המשפטי, ולהוכיח את כוונתו להתגרש. תיעוד זה יכול למשל לסייע לך בהליך הגירושין בבית הדין הרבני, כדי להוכיח עילת גירושין.
אם את חושדת שהאיומים בגירושין נובעים בשל כך שבעלך בוגד בך, שקלי גם לפנות לחוקר פרטי שיתעד את מעשיו של בעלך. התיעוד יכול לשמש אותך בעתיד להוכיח בבית הדין הרבני שאת זכאית לכתובה או מזונות אישה, מה שיכול להיות שווה עבורך כסף רב, במיוחד במקרים בהם ערכתם הסכם ממון ואת לא זכאית לחלק ברכוש של הבעל.
גם אם את חושדת שבעלך עלול להבריח רכוש, כדאי שתעקבי ותבדקי שהכספים שלכם לא נעלמים בפתאומיות, שהוא לא מעביר בעלות על רכוש שנמצא על שמו לאנשים אחרים, ושאת יודעת היכן כל הכסף והנכסים שלכם נמצאים. במקביל כדאי לשקול לפנות לחוקר פרטי שיבחן את חשדותייך באופן מקצועי, ויחסוך לך עוגמת נפש רבה במקרה של הברחת רכוש בגירושין.
5# הימנעי מלנהל רומן
את פגועה וכועסת, את מרגישה בודדה ומפחדת מהעתיד לבוא. במקרים אלה יש נשים שמוצאות את עצמן מנהלות רומן. ניהול רומן בתקופה הקריטית של הגירושין יכול לגרום לכך שבית הדין הרבני יחייב אותך בגירושין גם אם את לא מעוניינת בכך, וישלול את זכויותייך לבקש שלום בית, מזונות אישה וכתובה. לכן השתדלי להימנע מלהתחיל לנהל רומן, דווקא בתקופה הקריטית של הגירושין.
6# אל תפעלי בניגוד לחוק
אולי בלהט הרגע את רוצה לאיים בחזרה על בעלך. אבל חשוב שתימנעי מכך. אל תאיימי לפנות למשטרה בלי סיבה מוצדקת, אל תאיימי להרחיק את הילדים מבעלך, וגם אל תאיימי בחזרה בגירושין. הימנעי מלפעול בניגוד לחוק, דבר שעשוי להזיק לך, והימנעי גם מלחשוף את כוונותייך לפני שקיבלת ייעוץ מתאים.
בנוסף, למען טובת הילדים שלך, הימנעי לחלוטין מלערב אותם בסכסוך, מה שיפגע בהם באופן ניכר. גם אם הילדים שלך כבר בוגרים, כדאי לשקול מה את מספרת להם. זכרי שעדיין מדובר באבא שלהם, גם כאשר הילדים שלך כבר אבות בעצמם.
7# שקלי בחיוב לנהל הליך גירושין בהסכמה
נכון שזה קשה כשבעלך מאיים להתגרש ממך, במיוחד אם את לא מעוניינת בגירושין. אבל כדאי לשקול גם את האפשרות שייתכן ובעלך צודק והגיע הזמן להתגרש. נסי להשלים עם ההחלטה, ולשקול בחיוב לפנות להליכי גישור ולנהל הליך גירושין בהסכמה.
בהליך גירושין בהסכמה תוכלי להגיע להסכם גירושין, להחליט יחד עם בעלך כיצד תחלקו ביניכם את הרכוש, את זמני השהות עם הילדים ואת נטל המזונות. הסכם גירושין יקצר גם את הליך הגירושין, ויחסוך לכם לא מעט כסף, כך שתוכלי להתפנות להתחיל את חייך החדשים.
אם בעלך מאיים להתגרש ממך, תכנני את צעדייך
בשורה התחתונה, אם בעלך מאיים עלייך בגירושין, כדאי שתתחילי לתכנן את צעדייך: שקלי האם את רוצה להמשיך בנישואין או שאת מעדיפה להתגרש, אספי את המידע הנדרש על הליך הגירושין, קבלי את הייעוץ (האישי והמשפטי) שאת זקוקה לו, ונסי לבחון הליכי גישור שיקלו על הליך הגירושין.
*התוכן עודכן ביום 13.10.24