ToDivorce_MainPic רוצה להתגרש
ToDivorce_MainPic רוצה להתגרש
פנייה לייעוץ אישי



     איך להתגרש נכון גם כשיש ילדים קטנים

    תהליך גירושין אינו קל. זהו תהליך הדורש כוחות נפש והתמודדות עם מצבים לא מוכרים המעמידים את בני הזוג בפני קבלת החלטות קשות.

     איך להתגרש נכון גם כשיש ילדים קטניםתהליך גירושין אינו נוגע רק לבני הזוג הנפרדים, אלא משפיע בצורה מובהקת על בני הבית הקרובים, ובראשם כמובן הילדים. ואם לבני הזוג ישנם ילדים קטנים שאינם מסוגלים לרדת לשורשו של תהליך הגירושין וסיבותיו, הרי שהמצב מורכב בהרבה.

    בכל תהליך גירושין חשוב מאוד לקחת בחשבון את ההשלכות של כל החלטה המתקבלת בין בני הזוג, על הילדים. ולכן תשובה לשאלה איך להתגרש נכון גם כשיש ילדים קטנים, תלויה בראש ובראשונה בגישתם של בני הזוג לתהליך זה, וליכולתם ליצור אווירה נוחה לשם הכנתם של הילדים לשינויים שיחולו לאחר סיומו של התהליך.

    תוכן עניינים

    איך להתגרש נכון? הגיעו להסכמות מוקדמות!

    תהליך הגירושין כולל בתוכו החלטות והסכמות בתחומים רבים הנוגעים לחייהם המשותפים של בני הזוג, מהן החלטות כלכליות ומהן החלטות אישיות הנוגעות אף לילדים.

    כאשר בני הזוג ניגשים לפתוח תיק גירושין, הם מופנים ליחידת סמך בבית המשפט למשפחה או בבית הדין, שתפקידה לנסות ולגשר בין בני הזוג ואף לעזור להם להגיע להסכמות עד לחתימה על הסכם גירושין.

    אם בני הזוג חפצים לשמור על שלמות התא המשפחתי ועל בריאותם הנפשית של הילדים, טוב יעשו אם ייעזרו בכל האמצעים הניתנים להם במסגרת תהליך הגירושין ובכלל זה הפניה לייעוץ זוגי, הדרכה הורית, סדנאות, ייעוץ פסיכולוגי וכו'. ואם צריך, אף היעזרות בעורך דין חיצוני מגשר היכול לסייע להגיע להסכמות מוקדמות בצורה אפקטיבית ומהירה.

      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      תהליך גירושין המלוּוה בדם רע בין בני הזוג, משפיע באופן ישיר על ילדיהם. לכן כל הסכמה מוקדמת שיגיעו אליה בני הזוג תחסוך לא רק זמן וכסף, אלא גם רגשות שליליים והתנכרות מצידם של הילדים. כל הסכם גירושים חייב לכלול את כל הנושאים החשובים, וביניהם:

      1. אופן חלוקת הרכוש – בדרך כלל נושא זה גורם לסכסוכים רבים בין בני הזוג ולכן חשוב להגיע להסכמות מוקדמות שיאפשרו הגעה קלה יותר להסכם גירושין. אם חתמו בני הזוג על הסכם ממון, הרי שהוראותיו גוברות על הוראות חוק יחסי ממון.
      2. הסדרי ראייה ומשמורת – נושא הסדרי הראייה הוא הנושא הנוגע באופן ישיר לילדי בני הזוג. ולכן אם הילדים בגיל שניתן לשתפם, טוב יעשו בני הזוג אם יתייעצו עם הילדים ויערבו אותם בהחלטה בנושא. חשוב מאוד לקבוע הסדרים לאורך זמן כדי שלילדים תהיה מסגרת יציבה עד כמה שניתן והם לא יהיו נתונים לשינויים וזעזועים תכופים. מגורים של שני הזוג בקרבת מקום, בוודאי תקל על תקופת ההסתגלות של הילדים למצב החדש.

       איך להתגרש נכון? שמרו את הילדים מחוץ לסכסוך!

      כל תהליך גירושין עלול להביא את בני הזוג להחצנת רגשות, לכעסים ותסכולים. ישנם מקרים שהורה אחד מסית את הילדים כנגד ההורה השני כדי להשיג יתרונות דיוניים ואף להשפיע על החלטות שונות.

      כאשר ילדי בני הזוג עדיין קטנים, הם קלים להשפעה ונתונים למניפולציות רגשיות. לכן חשוב מאוד, אם בני הזוג מעוניינים בטובתם של הילדים, להפגין כלפי חוץ, גם אם הדבר קשה, יחסים קרובים עד כמה שניתן, תוך שמירה על מסגרת התא המשפחתי. המשך ארוחות משפחתיות ובילויים עשויים בהחלט לסייע לילדים לצלוח את תקופת הגירושין במינימום חשיפה שלילית לצדדים הקשים והמכוערים העלולים להיווצר במהלך תקופה זו.

      חשוב לזכור כי גם לאחר סיומו של תהליך הגירושין, בני זוג הפרודים חייבים לשמר את התא המשפחתי. הבנה לחשיבות המשך קיום התא המשפחתי, גם אם בפורמט אחר, תסייע לילדיהם כאמור, לעבור את התקופה ללא צלקות נפשיות עתידיות.

      אם בני הזוג מעוניינים בטובתם של הילדים, להפגין כלפי חוץ, גם אם הדבר קשה, יחסים קרובים עד כמה שניתןאיך להתגרש נכון? דאגו לרווחת הילדים גם לאחר הגירושין

      כיוון שחלק חשוב מהסכם הגירושין הוא ההסכם הכלכלי, הרי שטבעי הדבר שכל צד יהיה מעוניין למקסם את חלקו ולהוציא מן הצד השני ויתורים ככל הניתן.

      למרות גישה מובנת זו, חשוב לזכור כי בן הזוג המשמורן הדואג לילדים בהתנהלות היום יומית שלהם, חייב להיות מסוגל לספק להם את כל צרכיהם הפיזיים באופן שאינו משדר "מסכנות" או מרירות על הצד השני.

      ולכן גם כאשר באים לחתום על החלק הרכושי בהסכם הגירושין, יש לשים לב כי לילדים ניתנו כל צרכיהם בצורה מכובדת. ילד השומע מהורה משמורן הערות כלפי ההורה השני, המבטאות קיפוח ותחושת מחסור, עלול אף הוא לפתח רגשות שליליים כנגד ההורה "המקפח".

      סיכום: השאלה איך להתגרש נכון תלויה ביכולתם של בני הזוג להתגבר על המשקעים והתסכולים המלווים כל תהליך גירושין.

      אם הזוג מסוגל לשדר חברות, הרמוניה ושיתוף, גם אם כלפי חוץ בלבד, הדבר יכול לסייע בצורה מובהקת להסתגלותם של הילדים הקטנים לשינויים שחלים בתא המשפחתי. כל החצנה של רגשות, עלולה להשפיע עליהם. לכן חשוב להגיע להסכמות מוקדמות, לא לחשוף את הילדים לצדדים נעימים הפחות של הגירושין ולהמשיך לדאוג לכל צרכיהם בעין יפה כדי להימנע ממצבים של בקיעים ביחסם של הילדים כלפי ההורים.

      *אין בתוכן דלעיל ובאתר רוצה להתגרש – ToDivorce בכלל משום המלצה משפטית, ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי. כל העושה שימוש במידע עושה זאת על דעת עצמו ובאחריותו.

      לייעוץ ראשוני חייג 077-9969183 (זמינות 24 שעות)
      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

        מדריך משפטי למתגרש